OEM

Beijer Ref sätter fokus på egentillverkade produkter. Egen tillverkning av kylaggregat och värmeväxlarprodukter är ett alltmer prioriterat segment.

Förklaringen är både enkel och självklar. Som en av världens tre största och modernaste kylgrossister har vi byggt upp en unik förståelse för våra kunders skiftande kylbehov på den globala marknaden.

Genom att överföra mer än 50 års samlad kylkompetens till en växande portfölj med egentillverkade produkter är ambitionen att erbjuda våra kunder ännu mer konkurrenskraftiga lösningar inom såväl enskilda standardprodukter som skräddarsydda helhetskoncept.

Ett särskilt fokus ligger här på tekniklösningar som leder den hållbara miljöutvecklingen och inte bara klarar utan med god marginal överträffar branschens allt strängare krav.

Kylaggregat

Beijer Ref har egen tillverkning av kylaggregat i både Europa och Sydafrika. Vi erbjuder våra kunder såväl standardprodukter som kundanpassade lösningar med den modernaste miljötekniken.

Alla våra egentillverkade produkter är givetvis miljösäkrade och självklart erbjuder vi även konstruktioner med de senaste transkritiska CO2-lösningarna.

Dessutom delar vi gärna med oss av vårt kunnande för att snabba på utvecklingen ytterligare. Vårt italienska tillverkningsbolag SCM Frigo har t ex byggt upp en avancerad och mycket uppskattad testmiljö, där även våra kunder får testa nya miljövänliga produkter i verklighetstrogen miljö.

Värmeväxlare

Beijer Refs tillverkningsföretag har mer än 50 års erfarenhet av att utveckla och producera värmeväxlarprodukter. Med ett sortiment som omfattar fler än 50 olika materialkombinationer – som t ex rostfritt stål, titan och koppar – skapar vi innovativa lösningar för våra kunders ofta mycket specifika behov.

En av våra specialiteter är tillverkning av kompletta värmeväxlarsystem för speciella och krävande ändamål, som t ex speciallösningar i titan för offshore-industrin och aluminiumsystem för avdunstning av ammoniak i olika industriella applikationer.